Je winkelwagen is leeg
Maatwerk mogelijk
Maatwerk mogelijk
Waarop moet je letten als je een stalen deur in de badkamer of het toilet plaatst?

ZELF EEN STALEN DEUR IN DE BADKAMER OF HET TOILET PLAATSEN? LET HIEROP!
Overweeg je een stalen deur in je badkamer of toilet te plaatsen? Zwarte stalen deuren met glas zijn op dit moment helemaal in. Ze worden het meest gebruikt als binnendeuren en dat is niet zonder reden, want stalen deuren hebben zowel een luxe als stoere uitstraling. Ook passen de deuren perfect bij verschillende interieurstijlen. Veel mensen hebben een stalen deur in de badkamer dan ook hoog op hun wensenlijstje staan. Waar moet je precies rekening mee houden als je een stalen deur in de badkamer of het toilet gaat plaatsen? In dit artikel vertellen we je daar meer over. Lees snel verder en ontdek waar je op moet letten als je een stalen deur in de badkamer of het toilet plaatst.
Allereerst is het belangrijk te bedenken welk type deur je kiest. Dit is geheel afhankelijk van hoe je de deur gaat toepassen, waar je de deur plaatst en welke eisen je stelt aan bijvoorbeeld geluidwerendheid. Aan de hand daarvan kun je voor verschillende deuren kiezen, zoals de volgende deuren:
Taatsdeur: bij een taatsdeur wordt er geen gebruik gemaakt van een kozijn met scharnieren. Wat je hierbij wel doet, is het bevestigen van de deur met een as in de vloer. Dit doe je in een vloerpot. Doordat de kozijnen ontbreken, ontstaat er een ruimtelijk effect. Wat ook prettig is aan taatsdeuren, is dat deze deuren aan beide zijden te openen zijn en automatisch achter je sluiten. Je hebt zo een soort klapdeuren die op een subtiele manier sluiten. Deze deuren zijn tevens geluidswerend en zorgen voor minder tocht.
Schuifdeur: wanneer je je deuren niet open kunt laten draaien, is een schuifdeur misschien een goed idee. Je moet echter wel rekening met de ruimte naast de deuren houden, zodat deze open kunnen schuiven.
Kaderdeur/scharnierdeur: wanneer je een scharnierdeur of kaderdeur hebt, wordt de deur in het kozijn opgehangen. Je kunt deze op diverse manieren bevestigen om deze al dan wel of niet zichtbaar te maken. Deze deur sluit geheel af, waardoor deze het meest geluidswerend is en ook nauwelijks tot geen tocht doorlaat. Als je voor een dubbele deur kiest, is een deel van de deur vast en het andere deel draaiend.
Het is ook belangrijk om na te denken over welke glassoort je kiest voor je stalen deur. Zo heb je de keuze uit de volgende soorten glas:
Transparant glas: deuren of kozijnen van staal worden doorgaans met transparant glas uitgevoerd. Dit is ook wel een soort veiligheidsglas/gelaagd glas wat wordt toegepast om verwondingen te voorkomen als het glas breekt. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van meerdere lagen glas met folie ertussen, zodat het glas bij een breuk bij elkaar blijft.
Mat glas: wanneer je graag een stalen deur wilt die ook privacy biedt waar niet eenvoudig doorheen te kijken is, dan kun je ook kiezen voor mat glas. Dit glas is in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, namelijk als gesatineerd glas en melkglas. Ook zijn er diverse tinten verkrijgbaar, waaronder bruin, wit en grijs rookglas. Dit glas laat wel licht toe en zorgt er tegelijkertijd voor dat je geen inkijk hebt.
Let ook op een goede vakverdeling. Als je voor een stalen frame met glas gaat, laat deze veel licht door wat komt door de grote glazen vlakken en de ranke profilering. Let wel goed op hoeveel vakken je precies. Wanneer je voor meerdere vakken kiest, is het aan te raden om zeker rekening te houden met de rest van de belijningen in je woning. Je voorkomt zo namelijk dat het geheel te druk oogt.
Er zijn verschillende soorten profielen die je kunt kiezen voor je stalen deur. Zo kun je kiezen voor een profiel van staat waar het glas tussen geklemd wordt of profielen die afgewerkt zijn met een kit- of stopverf rand. Beide profielen zijn verschillend, waardoor het belangrijk is hier de juiste keuze in te maken.
Let ook op de prijzen van het soort deur dat je kiest. Een stalen deur is namelijk een stuk duurder dan normale deuren. Zo ben je voor een taatsdeur al gauw 2000 euro kwijt. Een scharnierdeur kost ongeveer 3000 euro en een schuifdeur wel rond de 3500 euro.
Als laatste is het belangrijk om ook de afwerking van je stalen deur niet te vergeten. Stalen frames worden doorgaans van een poedercoating voorzien. De verf wordt hierbij in poedervorm op het staal gespoten waarna deze verhit wordt. Zo wordt het verfpoeder gebakken, waardoor deze steviger en slijtvaster dan normale verf is.